HTML

Ketrecharc

Ki mit tesz, hogy életben maradjon a hírversenyben? Tudósítás a Ketrecharcról.

Utolsó kommentek

Fidesz-vereség 13+2 féleképpen

2011.04.18. 14:32 ketrecharc Címkék: index atv hírtv fidesz toplista hírszerző népszava nol stop 168 óra hvg.hu fn.hu hír24 magyar nemzet online

Meglepően széles skála és gyanús elemek is felfedezhetőek a győri időközi választások eredményének tálalása témájában a hazai hírportálok között. Az alapanyag többnyire ugyanaz: a hírügynökségek által kiadott összefoglalás - a publikált hírek címét azonban külön kiadványban is megjelentethetnénk okulásul (inkább: történelem könyvként) a következő nemzedékeknek.

Előbb viszont nézzük, miről is van szó:

Győri eredmények

 

A Pro Urbe Győr Egyesület képviselőjelöltje, Bárány István győzött a 4. számú győri választókörzetben vasárnap tartott időközi önkormányzati képviselő-választáson. 26,76 százalékos részvétel mellett Bárány István a voksok 60,16 százalékát, míg fő ellenfele, Pergel Elza, a Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok 36,83 százalékát kapta. A választás érdekessége, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjét Borkai Zsolt fideszes polgármester lakókörzetében győzték le.

Ismerje meg a magyar sajtót 25 másodpercben - ez lehetne a címe a soron következő toplistánknak, csupán azért csúszna mégis szépséghiba a nagy bizniszbe, mivel a cím és a tartalom viszonya nincs rendben: két jelentős lap elfelejtett beszámolni az eredményekről.

A Magyar Nemzet Online tegnap délelőtt még beharangozta, hogy nem is csak Győrött hanem a Bács-Kiskun megyei Kunpeszéren is az urnánk elé kell járulniuk a lakosoknak - a vasárnap 10:27-es hír óta viszont nincs eredmény Győrről. A HírTv-ről hasonlót lehet elmondani, azzal a különbséggel, hogy a választás tényéről sem számolt be. Lehet, hogy csak késnek; a többi lap nagy része mégis már délelőtt (vagy tegnap este) tudatta az eredményeket.

Aktuális toplistánk:

Hogyan publikál a magyar online sajtó egy Fidesz-vereségről 2011 áprilisában:

  1. 168 óra: Pofára estek: Nem a Fidesz győzött az időközi választásokon
  2. STOP: A szocialisták által is támogatott civil jelölt legyőzte a fideszes jelöltet Győrben
  3. NOL: Megalázó vereséget szenvedett a Fidesz-jelölt
  4. FN.hu: Elintézték a Fideszt Győrben
  5. Hírszerző: Elbukott a Fidesz Győrben
  6. Hír24: Figyelmeztetést kapott a Fidesz Győrben (9:56)
  7. Hír24: Vesztett a Fidesz-KDNP Győrben (6:06)
  8. Népszava Online: Vesztett a Fidesz-KDNP Győrben
  9. HVG.hu: Veszített a Fidesz Győrben
  10. Hír24: Civilek jelöltje nyert a győri választáson (tegnap, 21:47)
  11. ATV: A Pro Urbe jelöltje megverte a Fideszét Győrben
  12. Index: Nem a Fidesz-KDNP jelöltje győzött Győrben
  13. [origo]: Veszített a Fidesz a győri önkormányzati választáson
  14. Magyar Nemzet Online:
  15. HírTV:

(Forrás: Hírstart, Hírkereső-címek)

Zárójel: a Hír24.hu nem kevesebb, mint három hírben foglalkozott a témával az elmúlt 15 órában: ebből kétszer ugyanazt jelentették meg (ma 6:06-kor és tegnap 21:47-kor). A harmadik egy Független Hírügynökség által megkérdezett szakértő véleménye volt. A különdíjat ezért nem is nyerhette el más; ha pedig HírTv és MNO közben tudomást szerez az eredményekről, megírjuk.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketrecharc.blog.hu/api/trackback/id/tr122836677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.20. 07:39:00

Hogy is mondjam... a FIDESZ-KDNP szavazói munkás emberek, hétvégén is dolgoznak, vagy nagyon kimerültek... nem igazán volt tét, így inkább pihentek, ezt mutatja az igen alacsony részvétel...

regardsmarkus 2011.04.20. 07:46:55

@Con Storm: a szavazásra jogosultak 9,66 százaléka szavazott a fideszesre. Nagyon fáradtnak kellett lenniük
süti beállítások módosítása