HTML

Ketrecharc

Ki mit tesz, hogy életben maradjon a hírversenyben? Tudósítás a Ketrecharcról.

Utolsó kommentek

Zsidólista: Újabb botrány - Amiről a Hit Gyülekezete is megfeledkezett

2012.11.27. 12:25 ketrecharc Címkék: jobbik hit gyülekezete gyöngyösi márton

Mint az bezengi a magyar sajtót, Gyöngyösi Márton azt találta javasolni Magyarország parlamentjében hétfőn, hogy listát kellene készíteni a zsidó képviselőtársakról. Az Index nagyon helyesen "Jobbik: Listát a zsidókról!" címen hozta le a témát, így aki valaha járt történelem órán, már csak ebből is ráérezhetett a gondolat náci-tömeggyilkos jellegére.

Még a Jobbik ügyeit hivatalosan módon egyébként nem sokszor kommentáló Hit Gyülekezete is felszólította Orbán Viktort, hogy határolódjon el ő maga és az összes parlamenti párt Gyöngyösi "a nemzetiszocializmus tömeggyilkos" nézeteitől.

Aztán persze maga az érintett képviselő is megijjedt a kiváltott visszhangtól, és egy napos tanácskozást követően bocsánatot kért, mert ... félreérthetően beszélt: "A félreérthető kijelentésemért zsidó honfitársainktól elnézést kérek" - helyesbített. Nem a parlamenti zsidókról, hanem az izraeli-magyar állampolgárokról akar listát.

Zárójel: Most az a bekezdés jönne, ahol kifejtjük, hogy ez ugyanaz a náci-tömeggyilkos ötlet, mint az eredeti mondat. Ezt most kihagyjuk, fontosabb dolog jön.

Tehát - a történet akár véget is érhetne: Gyöngyösi újabb botránya megjelenik a Frankfurter Allgemeine Zeitung hasábjain, meg még 4-5 napig pár európai lapban, ez a szégyen sajnos ismét Magyarországot éri, és a derék európai polgárok megint azt fogják hinni, Magyarországon mindenki olyan náci-tömeggyilkos érzülettel van megverve, mint a jobbikos.

Van itt egy kis gond

De a történetnek van még egy vonala, ami eddig a magyar médiában nem kapott sajtó-visszhangot: bár Gyöngyösi visszakozott, ugyanezek a szavak nem csak az ő száját hagyták el. Valaki más is a "Adolf Hitler örökségbe" lépett. Sőt, egy egész párt álláspontját fejezte ki. Erről mind a baloldali sajtó, mind a Hit Gyülekezete megfeledkezett.

Egy párt nevében hitelt érdemlően csak egyetlen személy beszélhet: annak elnöke.

Mint arra felhívtuk a figyelmet csütörtökön, Vona Gábor pártja tüntetésén a következőket találta mondani szerdán:

"Arra kérjük az illetékes szerveket, hogy az országgyűlési képviselőket és kormánytagokat Magyarországon nemzetbiztonsági  átvilágítás(nak) vesse alá, hogy van-e közöttük izraeli állampolgár, mert Magyarországon izraeli állampolgár a Jobbik véleménye szerint sem kormánytag, sem országgyűlési képviselő nem lehet."

Szerkesztőinket az érdekelné - és biztos másokat is -, hogy a pártelnök itt csak szintén félreérthetően fogalmazott, amikor ezeket mondta? Vajon Gyöngyösi nem ennek tudtával javasolta ugyanezt a parlamentben 5 nappal később? Vajon nem tudatosan tette ezt? Vajon nem ezekkel a nyilatkozatokkal akarták megalapozni a Jobbik következő zsidóellenes, náci kampányának újabb áttörését?

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://ketrecharc.blog.hu/api/trackback/id/tr64928919

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jobbikra szavaztál, de nem vagy náci? 2012.11.27. 15:40:04

Akkor van egy jóhírem: baloldali vagy, nem szélsőjobb. Nem kell kétségbe esni, ennek semmi köze az MSZP-hez, Gyurcsányhoz, a balliberálisnak csúfolt ámokfutáshoz. Nem vagy ettől egy akolban a mélyliberális jogvédőkkel, Bajnai pénzes barátaival, nem ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása