HTML

Ketrecharc

Ki mit tesz, hogy életben maradjon a hírversenyben? Tudósítás a Ketrecharcról.

Utolsó kommentek

Hárman tettek keresztbe Orbánnak

2011.05.02. 10:46 ketrecharc Címkék: interjú tv2 hajdú péter orbán viktor

Minden bizonnyal ma délelőttre volt időzítve a hírpiaci robbanás a tegnap sugárzott Orbán-interjú után. A miniszterelnök kertjében lezajlott beszélgetésről természetesen már korábban is nyilvánosságra került 1-2 részlet a remélt nagyobb nézőszám, a reklám miatt (amit a kiválasztott lapok hűségesen le is hoztak); egy vasárnap este adásba kerülő bulvár-politikai hír pedig mikor hódítsa meg a toplistákat, ha nem hétfő délelőtt?

Azonban úgy tűnik, hiába nyomták az előzeteseket: mit is gondol Orbán Viktor Gyöngyöspatáról, mennyire szólt be lánya udvarlójának a műsorban - a nagy durr elmaradt. Hétfőn reggel a világ összes híradója Osama bin Laden halálhírével van tele; a Heti Válasz, az FN, a HVG, az ATV, az Index, az [origo] és valószínűleg az összes, magára adó hazai online lap a terroristavezér ellen végrehajtott különleges katonai akció részleteiről (Friss! Újabb részletek! Percről percre) ír. Az interjú a második vagy csak a harmadik főbb rovatban van jelen a vizsgált lapok főoldalán. Az Indexen például kereken hármat kell görgetni, mire megtudjuk, Orbán már érzi, „hogy van, aki a pokolba kívánja”.

Pedig a TV2 és Hajdú Péter műsorának időzítésén semmi nem múlott: az egy hete felvett beszélgetés vasárnap 22:35-kor került adásba; és ugyan néhány online lap az FN.hu-hoz és a HVG-hoz hasonlóan már aznap késő éjjel lehozta a hírt, a gépezet utolsó láncszeme azonban a hétfő délelőtti, kattintásokban mutatkozó tarolás lett volna.

Mi viszont más képet látunk az összesen 3-4 százezer netező által látogatott hírgyűjtő oldalakon, sőt, nem is csupán Osama bin Laden ütötte ki a toplistákból Orbán Viktort.

Gyorsfelmérésünk szerint érdekes módon Gyurcsány Ferenc pont a tárgyalt interjúra adott facebook-reakciója ("voltak, vannak megszorítások, és persze hozzátehetjük, nyilvánvalóan lesznek is") is megelőzte/megelőzi a NOL által csak csillogó szemű Petinek nevezett tévés műsoráról szóló híreket. Gyurcsányt megihlette Orbán frizbis szereplése, foglal össze a Hírszerző.

Ennél pedig még fájdalmasabb lehet a miniszterelnök spin doctorainak egy konkrét jelenség, nevezetesen, hogy a szakszervezeti elődühöngés híre is kenterbe veri az Orbán-interjút. Ezt az ATV jegyzi, "Most még békések vagyunk" - megfenyegették Orbánt címmel.

Zárójel: mi érte volt elárulni a TV2 26 másodperces promójában, hogy a "Mi a titka Orbán Viktornak?" kérdésre az interjúalany azt válaszolta, hogy a titok pont az, amit nem árulnak el?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketrecharc.blog.hu/api/trackback/id/tr442871177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása