HTML

Ketrecharc

Ki mit tesz, hogy életben maradjon a hírversenyben? Tudósítás a Ketrecharcról.

Utolsó kommentek

Az RTL Klub sztárja halálával riogat az egyik bulvárlap

2011.04.26. 20:32 ketrecharc Címkék: bulvár barátok közt story online kertész géza


 

Korábban már szó esett róla, de most nagyító alatt vizsgálunk meg egy meglehetősen ellentmondásos jelenséget: a hazai online lapok közül néhányan a Hírkereső, Hírstart, Hírlista, stb. hírgyűjtő oldalak számára teljesen más címet adnak egy-egy cikknek, mint a saját, hivatalos oldalukon. Általában csak szolidan élnek ezzel a trükkel (?), de 1-2 lap esetében teljesen elburjánzott ez a technika.

Zárójel: Bevett taktika, hogy a durvább címet valahogy mégis (kisebb betűkkel) megjelentetik saját oldalon is, ez azért némi korrektséget türköz, a most következő példában viszont ezt sem találjuk, ezért esett a választás erre a cikkre.

Felhívtuk már rá a figyelmet, hogy a téma jogi kérdéseket is felvet (ki tartozik felelősséggel az esetenként sokkal durvább címekért?); most inkább nézzük konkrétan, ma milyen címmel szerzett nem kevés kattintást a Ketrecharc egyik szereplője.

Tehát a cikk:

Brutálisan összeverték az RTL Klub sztárját - Meghalhat?

Itt látható eredeti formájában

Kattintva gyanússá válik, a téma kezd megszelídülni:

Gézát megverték

Itt olvasható

Anélkül, hogy tovább magyaráznánk, nézzük még meg a folytatást:

Brutálisan megverték Kertész Gézát. A Barátok közt rosszfiúja éppen édesapja zűrös ügyét akarta rendbe tenni, amikor megtámadták. Vili bácsi nem gondolta, hogy az egész családját bajba keveri majd a pincében talált pénz. Ám miután előkerültek a rablók, és kiderült, hogy a házmesterék költekeztek a zsákmányból, elindult a lavina. A bűnözők visszakövetelték a pénzüket, ám azt Viliék nem tudták megadni.

Németh Kristófról van tehát szó. A hírt közlő StoryOnline a címben elfelejtette elmondani, csak a Barátok Közt nevű szappanopera egyik karakteréről van szó, a színészt természetesen nem verték meg, csupán a forgatókönyv űzött velünk furcsa tréfát.

A Google első találata szerint "a manipulálás (lat. manipulatio, a manus, 'kéz' szóból): 1. pozitív értelemben mesterség gyakorlása, ügyes fogás, bűvészkedés; negatív értelemben ártó szándék rejtett vérehajtása, félrevezetést" jelent. A hazugságról pedig azt írják, az annyi, mint tudva, akár szóval, akár csak valami jellel, másnak megtévesztése céljából annak ellenkezőjét mondani, amit igaznak tudunk. A hazug tehát igazat is mondhat, ti. ha az, amit ő nem igaznak tart, véletlenül mégis igaz.

Bolyongva tehát a filozófiai magasságokban, kérdezzük: Kertész Géza brutális szétverése melyik kategóriába tartozik?

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketrecharc.blog.hu/api/trackback/id/tr452857612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adizzy 2011.04.27. 18:39:02

Már bocs, de ki nem szarja le???

Yasmini 2011.04.28. 13:49:24

"másnak megtévesztése céljából annak ellenkezőjét mondani, amit igaznak tudunk"....itt egy hétköznapi hazugságról van szó!ez is mutatja milyen válságban van a magyar média:((
süti beállítások módosítása