HTML

Ketrecharc

Ki mit tesz, hogy életben maradjon a hírversenyben? Tudósítás a Ketrecharcról.

Utolsó kommentek

Mi a közös Gyurcsányban és Morvaiban?

2011.05.18. 10:19 ketrecharc Címkék: politikus gyurcsány ferenc morvai krisztina népszerűség

A Szonda Ipsos rendszeresen publikálja a hazai politikusok népszerűségi indexeit. A Ketrecharc blog párba állította az ismert politikusokat a szerint, hogy kiknek van nagyjából hasonló népszerűsége a társadalom körében.

Orbán Viktor - Kósa Lajos

Orbán Viktornak politikai pályafutása során nem volt a mostaninál rosszabb a megítélése, de még most is majdnem első helyen áll. Egyedül a debreceni polgármester előzi meg, utóbbi 41 ponttal 3 pontot vert a miniszterelnökre (aki egyébként az elmúlt egy év során összesen 15 pontot veszített). Miképp ütötte ki a forintot és okozott százmilliárdos károkat Debrecen polgármestere, ezt tudatja a Google első 5 találatából négy 3 - elmondhatjuk: ez nem sokakat érdekel.

Morvai Krisztina - Gyurcsány Ferenc (- Vona Gábor)

Nézzük a lista másik felét! Morvai Krisztináról tegnap kiderült, tart a Jobbik betiltásától, ezt leszámítva mostanában eléggé csendben van. Gyurcsány Ferenc ellenben küzd, előadásokat tart, nyilatkozik - viszont mindketten a politikai népszerűtlenség csúcsán vannak. Morvai Krisztina 23, Gyurcsány Ferenc 21 pontot kapott.

Zárójel: a legnépszerűtlenebb pártvezetőről, Vona Gáborról, a poszt megírása után sajnos kiderült, nincs párja, ezért jobb híján ebbe a csoportba tettük.

Schiffer András - Pintér Sándor

Rend lesz, a béke kérdéses Gyöngyöspatán - írta a Stop. A községben a belügyminiszter az amerikai budapesti nagykövetet volt kénytelen fogadni, ezzel próbálva orvosolni a helyzetet, az ellenzék pedig folyamatosan a botrányos közbiztonsággal dobálózik. A megkérdezettek Pintér tevékenységét ugyanannyira értékelik, mint a Parlamentben a legtöbb beszédet elmondó LMP-s elnökét. 29 pontot kaptak.

Martonyi János - Navracsics Tibor - Schmitt Pál

Schmitt Pál mélyponton van: 37 pontos eredményéről írta azt a Policy Solutions, hogy ezzel az elmúlt 15 év legnépszerűtlenebb köztársasági elnöke. A mindig nyilatkozó Navracsics miniszterelnök-helyettes épp a Velencei Bizottsággal beszélgetett tegnap, és azt nyilatkozta, azon nem érte kritika a kormányt. 36 pontjával csupán 1-el előzi meg az Afrikában tárgyaló Martonyi Jánost.

Matolcsy György - Semjén Zsolt

Nagyon kellene kutatni, ha a Semjén Zsolttal kapcsolatos utolsó hírt akarnánk felidézni. A KDNP-elnököt nagyjából ugyanannyira szeretik (30), mint a megszorításokat/átcsoportosításokat/átalakulásokat bejelentő nemzetgazdasági minisztert (29). És közel ugyanennyi pontja van az elmúlt 20 év médiatevékenységére panaszkodó Kövér Lászlónak is (31), akinek népszerűségi indexe 2002-es, akasztós kijelentése óta nem tért magához.

17 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://ketrecharc.blog.hu/api/trackback/id/tr832913099

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bajnai nem kordont, hanem zászlót bontott 2011.05.18. 13:57:51

Az eddig látványos tevékenységet nem végző szervezet aktivitásra készül....

Trackback: Pokorni rátromfol Hoffmannra 2011.05.18. 13:52:16

Pokorni Zoltán tegnap közkinccsé tette a magyar felsőoktatásban egyszer s mindenkorra tiszta helyzetet teremtő tervét. A fideszes oktatáspolitikus szerint az ország pillanatnyilag nem engedheti meg azt, hogy a közpénzből finanszírozott diplomások ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

parttalan 2011.05.18. 13:43:15

És micsoda bődületes különbség van Orbán 38 és Gyurcsány 21-e közt... szemkápráztató.

Útálnak itt már minden hazai politikust nemre, felekezetre és politikai meggyőződésre tekintet nélkül...joggal.

János György 2011.05.18. 13:57:06

@parttalan: ezért jön vissza Bajnai, és lassan Fodor is!

krausz2 2011.05.18. 14:06:59

Legfőbb közös vonás: egyik sem az ország érdekeit nézi.
De az is közös, hogy mindkettőtől felfordul a gyomrom...

regardsmarkus 2011.05.18. 14:17:18

Pintér nemrég azt nyilatkozta, nagyon javult a közbiztonság, kevesebb a bolti/csirke lopás, vagy mi volt! Ehhez képest Schifferrel van egy szinten. A magyarokat nem érdekli egy-egy hír. Egyszerű üzenetek változtatnak a népszerűségen: "hazudtunk reggel-délben-este", "aki nem ránk szavaz, felkötheti magát", "magunkfajták/magukfajták". És Kósán csodálkozom

konrada 2011.05.18. 14:23:31

Kósáról: A választópolgárok szerintem is hülyék, de nem annyira, hogy bekajálják azt, hogy a forint bedőlése egy vidéki polgármesternek köszönhető, nem pedig azoknak, akik a buktakor villámgyorsan mentették ki a pénzüket valutára, nehogy rátehessék a kemény munkával összelopott pénzecskéjükre az állam a kezét.;))

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.05.18. 14:41:34

Hát az biztos, hogy a közalkalazotti terror maffiától fél a FIDESZ is meg a Jobbik is...

Hiába van a FIDESZ a kormányon egyszerűen a maffiává lezüllött egészségüggyel meg a hivatali rendszerrel nem tud mit csinálni...

Azt kellene mint Pekingben csináltak, az összeset ki kellene rúgni, és lecserélni magyar keresztény fiatalokra...

Egyből fellendülni a gazdaság...

Itt van a cigánydiszkó is.. az is micsoda közalkalmazotti terroron ment keresztül...

Behazudták nekik a 30 napos ügyintézési határidőn túl, hogy kész van az engedély, csak nincs aki odaadja.. vagyis még senki nem kapott kenőpénzt...

Ezek meg elhitték délután megkivonult az egész gestapós cigány meg magyargyűlölő rasszista maffiacsoport és levágott egy kis Diktatórikus terrort... mert ők felsőbbrendűek meg kiválasztottak... a romát meg a magyart meg össze kell ugrasztani...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.05.18. 15:33:12

Javaslom mindenkinek hogy mérlegeljen alaposan.
Azt könnyű mondani hogy ez is szar, meg az is.
De eljön a pillanat, mikor a sok szar közül választani kell.
Mertha nem választassz, akkor bárki dönthet bárhogy a nevedben.

És ha választani kell, és mindenkit utálsz javaslom nézegess grafikonokat.
Munkanélküliség, államadósság, forint árfolyam alakulása hosszútávon (4 éves periódusokban).

Ezek alapján pedig a Fidesz hasznosabb munkát végez és végzett az ország szempontjából, igaz az MSZP-t nehéz alulmúlni, és ha ne adj isten sikerül valakinek az szinte azonnali államcsődöt jelent majd.

Pistie 2011.05.18. 16:08:27

@konrada: "Kósáról: A választópolgárok szerintem is hülyék, de nem annyira, hogy bekajálják azt, hogy a forint bedőlése egy vidéki polgármesternek "

1. nem dőlt be a forint, csak több 100 milliárdos kárt okozott a devizahiteleseknek.
2. Kósa nem "csak" egy vidéki polgármester, hanem a Fidesz egyik legmeghatározóbb embere, a Fidesz meg éppen a kormánypárt - és a külföld akkoriban még elhitte, amit a kormány mondd, nem úgy mint ma:)

Pistie 2011.05.18. 16:10:20

@Con Storm: "Azt kellene mint Pekingben csináltak, az összeset ki kellene rúgni, és lecserélni magyar keresztény fiatalokra..."

Keresztény fiatalok jöhetnek csak szóba? Ezt nem értem. Nem diszkrimináció ez? Mivel tudd többet egy keresztény titkárnő, mint egy ateista mérnök?

János György 2011.05.18. 16:14:26

@Pistie: "a külföld akkoriban még elhitte, amit a kormány mondd, nem úgy mint ma" - a másik oldala a dolognak, hogy ők 4 év ellenzék után elfelejtették kitisztítani a szájukat. Navracsics akkoriban naponta adott ki ma olyan közleményeket, amit mostanában az MSZP próbál lejáratás címén, csak "sajnos" a fideszesek ezt jobban csinálták.

"Mivel tudd többet egy keresztény titkárnő, mint egy ateista mérnök?" - Mi ez a leosztás? Én ismerek keresztény mérnököt is:) Az a komment egyébként (@Con Storm) nem ér több szót

regress 2011.05.18. 16:28:44

@Con Storm: csak a keresztények ne!viszont pekingben golyót adnak,avval egyetértek.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.05.18. 16:39:22

@Pistie: Diszkriminálva voltak 70 éven keresztül!

Ideje ellensúlyozni a dolgot... most 70 évek keresztül csak keresztények lehessenek közhivatalba...

Úgy gondolom ez lenne társadalmilag igazságos...

regress 2011.05.18. 16:53:25

@Con Storm: beteg vagy.netalán pap?akkor még inkább

Presszós Laci 2011.06.13. 16:48:27

Tömjénnek hogy jött ki a 30?
süti beállítások módosítása