HTML

Ketrecharc

Ki mit tesz, hogy életben maradjon a hírversenyben? Tudósítás a Ketrecharcról.

Utolsó kommentek

5+1 hazugság, ami a Jobbik-tüntetésen elhangzott

2012.11.22. 21:25 ketrecharc Címkék: tüntetés jobbik vona gábor szegedi csanád

Ajánljuk szeretettel az indavideón fellelhető Index-videót, ahol hat perc alatt öt hazugságot hallhatunk. Érvénytelen ENSZ-határozat, Szegedi Csanádnak tulajdonított - de soha el nem mondott - mondatok, és bizonyos hazátlan népek is szóba kerültek a tüntetésen. A következőkben tényeket közlünk, különösebb kommentár nélkül.


1. hazugság: Nem létező ENSZ-határozat

Rögtön az elején egy mélyütés. Gyanús feliratú táblát tart a kezében az egyik demonstráló 00:58-nál, melyre óriási betűkkel vagyon írva:

"ENSZ HATÁROZAT - 1975. 11. 10 - A cionizmus a rasszizmus és a faji megkülönböztetés egyik formája"

Az élő hirdetőoszlop szerepét betöltő demonstráló valószínűleg elfelejtkezett a történet folytatásáról. Nevezetesen, hogy 1991. december 16-án 111:25 arányban (13 hiányzással) az ENSZ visszavonta ezt a határozatot.

Zárójel: Innentől válok "zsidóbérenc bérbloggerré" bizonyos körök számára, de felhívom a figyelmet: tényeket közlünk.

2. és 3. hazugság: A gyerekgyilkosok

"Gyermekgyilkosok" táblát tart egy fej nélküli demonstráló 1:04-nél, valamint Dúró Dóra szóvivő is szükségesnek látta elmondani: "elítélni jöttünk a gyerekgyilkosságokat".

Nézzük a tényeket! Például ezt a Youtube-videót! Látható, hogy a Hamasz ("palesztinok") szervezet az elmúlt napokban szándékosan lakott területről lőtte ki a rakétáit a Gázai övezetből, ezzel saját lakosságát (gyermekeket, nőket) teszi ki közvetlen életveszélynek, közben persze reménykednek, hogy az izraeli légierő ott nem fog válaszolni. Ezzel ellentétben: több éve lövik-lövöldözik a Gázai övezetből Izrael déli részén fekvő városokat, tekintet nélkül arra, hogy ott civilek is laknak.

Érdekes fejlemény, hogy Novák Elődöt a rendőrök előállították csütörtökön. A jobbikos képviselő hasonló, "gyermekgyilkosságok, önvédelemből?" feliratú táblát tartott a kezében. Az előállítás fényében még érdekesebb ez a pont.

4.) Szegedi Csanád ki nem mondott mondata

02:06-nál újabb érdekes mondattal találkozunk. Vona Gábor kijelenti, hogy a hazaárulóként megbélyegzett Szegedi Csanád azt nyilatkozta, "a palesztin nép nem létezik". Vajon mire gondolt? Az Európai Parlamentben Szegedi valóban beszélt a témában nemrég, és az idézett szavak mindegyike is elhagyta - talán - a száját, ám a végeredmény, a teljes mondat szempontjából elmondhatjuk: ilyet Szegedi soha nem mondott.

Október 25-én azt viszont találta mondani, hogy "Palesztina sosem létezett a történelem során és a palesztin nép politikai projekció, amelynek hiányoznak az etnikai alapjai..". Magyarázzuk a különbséget?

vona_gabor_jobbik_tuntetes.png

5.) Egy hazátlan nép

2:12-nél a hosszúhajú demonstráló azt magyarázza, "Izrael egy hazátlan nép". Tessék csak Szegedi Csanádhoz továbbképzésre menni, és kiderül, kit igazol a történelem! Ajánlom a minden gimnáziumban elérhető történelem órákat, ennek hiányában például a bibliai történeteket, illetve - rövidítésként - a Wikipédiát!

+1) Nem hazugság, hanem..

Szó szerinti idézet következik Vona Gábortól. "Arra kérjük az illetékes szerveket, hogy az országggyűlési képviselőket és kormánytagokat Magyarországon nemzetbiztonsági átvilágítás(nak) vesse alá, hogy van-e közöttük izraeli állampolgár, mert Magyarországon izraeli állampolgár a Jobbik véleménye
szerint sem kormánytag, sem országgyűlési képviselő nem lehet".

Ez körülbelül definíciószerűen rasszizmust jelent: származás alapján való különbségtétel, jogok elvétele. Ez súlyosabb, mint a hazugság.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketrecharc.blog.hu/api/trackback/id/tr584920366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása