HTML

Ketrecharc

Ki mit tesz, hogy életben maradjon a hírversenyben? Tudósítás a Ketrecharcról.

Utolsó kommentek

HírTV: Havazik a fővárosban

2011.04.09. 16:25 ketrecharc Címkék: cikk hírtv külföld toplista hírkereső

Összesíteni szerettünk volna, de az aránytalan arányok közbeszóltak. Azt vizsgáltuk volna, a Ketrecharcban való küzdelemben hány olyan online hírportál van, amelyik hazai történésű hírként próbálja eladni Külföld rovatba illő cikkeit - az eredményeket látva azonban inkább egyetlen lap cikkeit hoznánk, természetesen toplista formájában.

Igen, sokat sejtet a bal oldali kép, de előbb jöjjön egy kis háttér: külföldi történésekkel a hazai online médiában senki nem foglalkozik, valószínűleg nincs rá kereslet. Az egyik legnagyobb lap, az Index külföld rovatában 5-10 hír jelenik meg naponta, és egy ideje már beapplikálták a Kitekintő.hu dobozát az index.hu/kulfold alá. Az [origo] a mai napon délután 4 óráig pontosan 4 hírt hozott le. Nincs tehát túlkínálat és valószínűleg nincs nagy kereslet se a magyar olvasók részéről a külföldi cikkek iránt - szükséges tehát, hogy a hírportálok magyar vonatkozásúnak álcázzák ilyen témájú híreiket.

Ez még azonban bőven kevés lenne: tudni kell még, hogy a hírgyűjtő oldalak jelentős részén (pl. a Hírkeresőn, ami magát A legnagyobb hírportálnak nevezi) a cikkhez tartozó rovat nem látszódik - így van ez a főoldalon is).

HírTv Külföld Top 5, avagy népszavazás lesz a havazó Budapesten?

  1. Havazik a fővárosban (15:32)
  2. Az ország egyik legsúlyosabb tömegbalesete (11:42)
  3. Egyetértenek a népszavazási kezdeményezéssel (16:17)
  4. Halálos lövöldözés (16:17)
  5. Másfél órán múlt 800 ezer ember fizetése (16:18)

A címekből természetesen kimarad a pontos helyszín, az alany, helyette (főleg az első három esetben) magyar vonatkozású eseményekre/helyszínre céloznak - a recept biztos, hétvégén, napsütéses időben jól jöhet az a néhány ezer plusz kattintás.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketrecharc.blog.hu/api/trackback/id/tr912812295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása