HTML

Ketrecharc

Ki mit tesz, hogy életben maradjon a hírversenyben? Tudósítás a Ketrecharcról.

Utolsó kommentek

Félnek Bajnaitól - de miért nem Hoffmann Rózsával rakták össze?

2012.11.22. 14:58 ketrecharc Címkék: gyurcsány ferenc orbán viktor bajnai gordon hoffmann rózsa együtt 2012

Újabb frontok nyittattak a Bajnai-ellenes kampányban: nem csak BKV-buszokon, hanem óriásplakátokon is feltűnik Bajnai Gordont és Gyurcsány Ferencet közös fotón árbázoló alkotás.

Emlékeztetésül közölném, hogy körülbelül két évvel vagyunk a választás előtt, nincs napirenden népszavazás semmiről. Ellenben elindult egy új mozgalom vagy mi a fészkes fene, ami egy közvélemény-kutatás szerint a teljes választókorú népesség 14 százalékának, a választani tudó "biztos" szavazók 22 százalékának támogatására számíthat.

bajnai_gyurcsany_oriasplakat.jpg


Ismétlem: nincs látóhatáron belül se választás, se népszavazás.

Gondolkodjunk kicsit fordítva! Kicsoda Gyurcsány Ferenc a választók szemében? Nos, tetszik vagy sem, de az ellenzéki vezetők közül a legnépszerűtlenebb személy, aki sok ideig az egész ország legelutasítottabb politikusaként kullogott a népszerűségi listák végén.

Csekély számú szerkesztőnk véleménye szerint azt, aki ellen a létező legnagyobb fegyvert, Gyurcsány
Ferenc negatív népszerűségét kell bevetni, kiérdemli a "főellenség" címet. Aki ellen Gyurcsányt kell bevetni,
attól félnek. Két évvel a választás előtt.

Zárójel: Teljesen logikus lenne, de mégsem foglalkozunk a történet azon vonalával, miszerint Bajnaiék állítják: a plakátok közpénzből lettek finanszírozva.

Miért nem Hoffmann-Bajnai van a fotón?

Eljátszottunk a gondolattal, mi lenne, ha bal oldali szervezetek is hasonló hülyeségekre fordítanák az idejüket. Ehhez a gondolathoz azonban az vezetett, hogy Bajnait miért nem valóban a legnépszerűtlenebb politikusokkal próbálják lejáratni.

Tehát: Tekintettel arra, hogy egy ideig Hoffmann Rózsa volt hazánk legnépszerűtlenebb politikusa, az utcán egymást érnék az Orbán Viktor-Hoffmann Rózsa összekacsintós plakátok.

bajnai_gyurcsany_oriasplakat_2.png

A második kampányhadjáratban a jelenlegi legnépszerűtlenebb, Matolcsy György súgna valamit Pokorni Zoltánnak sejtelmesen, míg végül Pintér Sándor & Áder János duó zárná a kört. A belügyminiszter ugyanis éppen csak megelőzi Hoffmann Rózsát.

Zárójel: mivel jelen pillanatban mindannyiuk népszerűtlenebb, mint Gyurcsány Ferenc, így az előbbi párosítások sokkal ésszerűbbnek tűnnek, mint ami a képen látható. A siker garantált.

338 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://ketrecharc.blog.hu/api/trackback/id/tr574920014

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: újabb településen cserélik fideszes politikusok arcaira az óvodai jeleket 2012.11.22. 21:22:22

- Újabb településeken cserélik fideszes politikusok arcaira az óvodai jeleket, márciusra pedig nem marad olyan óvodai csoport az országban, ahol ne történne meg az átállás! - jelentette be sajtótájékoztatón Giró-Szász András kormányszóvivő, aki elmondt...

Trackback: Mostantól semmi sem bűzlik 2012.11.22. 18:43:09

Egy új magyar találmánynak köszönhetően egyszersmind véget vethetünk a kellemetlen szagoknak. Legyen az pöcegödör, cipőbe ragadt kutyaszar, vagy éppen korrupciós botrány, csak egy fújás, és nem bűzlik tovább.     Eddig csupán két dologró...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beru 2012.11.23. 09:51:26

Teljesen érthetetlen számomra, hogy Medgyessy Péter felelőssége miért nem merül fel sehol. nem értem, ő hogy maradt ki az "ellenségek" közül. ugyanis az ő kormányzása alatt szaladt el a költségvetés, ő volt az, aki 100 napos programot csinált, ő borított mindent. Ha igazi bűnöst keresnének a szocialista politikusok között, akkor ő lenne az. Hogy ez miért nem történik? Nem tudok másra gondolni, mint hogy ő nem népszerű és nem veszélyes, ezért nem foglalkoznak vele. Vagy talán azért, mert a Parlamentben a Fidesz is megszavazta a programját...

Fideszman 2012.11.23. 09:52:41

@Környezettudatos: Csak nem egy DK szavazóhoz van szerencsém? Bárhogy is kapálózol, te nem vagy magyar, ha nem támogatod a bankok és oligarhák ellen harcoló Fidesz kormányt. Legközelebb gyere ki te is a békemenetre, ha igazi magyarokkal akarsz találkozni. Jelenleg harcban állunk, támad minket az EU, USA, bankok, hitelminősítők és az európai vasutasok szövetsége. Nem bírják elviselni, hogy talpra álltak a magyarok és nem hagyják magukat kizsákmányolni. Jobb lesz, ha áttérsz vagy téged is utolér az elszámoltatás.

KG2000 2012.11.23. 09:55:34

@Gábor217: Értelmes emberekkel azért még érdemes társalogni, tehát neked még válaszolok.

Ez tény:
"Az igazi bajok 2006 előtt történtek. És segítek: Gyurcsánnyal a fő baj a választási adócsökkentés volt, és a költségvetés számainak meghamisítása. Valamint a magas államháztartási hiány, a választási költségvetés."
Ez is:
"2006-tól a hiány folyamatosan csökkent, és a megszorítások miatt is javult a helyzet."
Ez is:
"Viszont addigra politikailag ellehetetlenült Gyurcsány."

Csakhogy a demokrácia szempontjából az első idézetedben leírt tények miatt lehetetlenül el egy kormány ill. kormányfő. Egy demokráciában Gyurcsánynak azonnal, 2006 őszén mennie kellett volna. Az USÁban van Németországban, de egyetlenegy nyugati országban sem maradhatott volna tovább. Mivel nem ment, ezért szükségszerű volt az egész bagázs bukása, hiszen cserébe, hogy Gyurcsány maradhatott a hatalmon, mert az neki rendkívül édes volt, persze, hogy el kellett neki néznie az összes mutyit 2006 után. Ezt a 2006 őszi kiegyezést (volt egy formális parlamenti bizalmi szavazás is) csak úgy lehet tekinteni, mint a maffiavezérek közötti egyezséget. Egyik maffiavezér sem jó, legfeljebb azok tekintenek úgy rájuk, mint hősökre, akik pszichikailag és/vagy anyagilag ki vannak nekik szolgáltatva.

2llkedő 2012.11.23. 09:56:11

@Fideszman: "te nem vagy magyar, ha nem támogatod a bankok és oligarhák ellen harcoló Fidesz kormányt."

Nem támogatom a Fidesz kormányt, de örülök neki, hogy te mondod meg, hogy én magyar vagyok-e?

2llkedő 2012.11.23. 09:57:08

@KG2000: "Egy demokráciában Gyurcsánynak azonnal, 2006 őszén mennie kellett volna."

Miért is?

Környezettudatos 2012.11.23. 09:57:20

@félázsiai 2llkedő: Ez megint nem volt érv...veled olyan beszélgetni, mint a borsót a falra hányni. Mivel kéne tisztában lenni? Azzal, hogy egy rendőrségnek képesnek kell lennie egy embercsoportból kiszúrni és kiemelni a randalírozókat? Tudnia kell nem egymásra ereszteni egy focihuligánokból álló és egy márciusi ünnepet ünneplő tömeget egymásra terelni? Tudnia kéne szakmailag megfelelni a kor kihívásainak? Miről beszélsz? Egyáltalán! Milyen dolog az, hogy egy kormányfő irányít egy rendőrségi akciót és nem szakember? Miről a nóta? Ugyanolyan szakmaiatlan, hozzá nem értő brigád, mint a mostani kormánypárt. A kettő között a sárga szín tesz csak külömbséget. Tudod, ha a piroshoz sárgát keversz, akkor lesz NER színű.

Amatőr, gátlástalan ellenzék van, akik semmi mást nem akarnak, csak a hatalmat. Ugyanolyan zsúrpubik járatják a csókos szájukat, mint a kormányoldalon. A cél ugyanaz. Hozzáférni a hatalomhoz, mert akkor lehet közbeszerezni és pártkasszát valamint zsebet tölteni. A haza érdekli őket? Valóban? Miért nem itthon vezetett számlákon áll a pénzük? Mellesleg volt 2/3 az ellenzéknek is. Mit csinált, ami kiemeli őt a másikhoz képest?

Környezettudatos 2012.11.23. 10:02:25

@Fideszman: "Csak nem egy DK szavazóhoz van szerencsém? Bárhogy is kapálózol, te nem vagy magyar, ha nem támogatod a bankok és oligarhák ellen harcoló Fidesz kormányt."

Anyád a nem magyar! Az. A fidesz oligarchiákra gondoltál majomarcú? A bankok ellen meg nem harcolni kell féleszű proletár, hanem egy kormány legegyszerűbb eszközével a törvényhozással (és nem a fidesz hülye nyeletlen lapátjával, a törvényfosással) kell szabályozni a működésüket. Ahogy a tiédet is. A bank pont azt teszi meg, amit megengednek neki, ahogy te is.

"Legközelebb gyere ki te is a békemenetre, ha igazi magyarokkal akarsz találkozni. Jelenleg harcban állunk, támad minket az EU, USA, bankok, hitelminősítők és az európai vasutasok szövetsége. Nem bírják elviselni, hogy talpra álltak a magyarok és nem hagyják magukat kizsákmányolni."

Sötét vagy. Hol van itt talpraállás te nagyon pataky ufót láttam fényember lettem rajongó?! Fekszik a lakosság az éhhalál küszöbén.

"Jobb lesz, ha áttérsz vagy téged is utolér az elszámoltatás."

Engem nem tudsz elszámoltatni, mert te ahhoz is hülye vagy egyedül, hogy jól érezd magadat. Ez a bagázs sem tud, aki most két kézzel lapátolja tele a zsebeit mások munkájának a gyümölcsével. Nem érnek rá. Éppen lopnak.

Környezettudatos 2012.11.23. 10:04:33

Na de off. Két felekezet hülye hívei osztják itt egymást a hitükkel és nem érvekkel. A kivételeknek mint mindig, most is tisztelet. Bye.

Beru 2012.11.23. 10:04:59

Teljesen érthetetlen számomra, hogy Medgyessy Péter felelőssége miért nem merül fel sehol. nem értem, ő hogy maradt ki az "ellenségek" közül. ugyanis az ő kormányzása alatt szaladt el a költségvetés, ő volt az, aki 100 napos programot csinált, ő borított mindent. Ha igazi bűnöst keresnének a szocialista politikusok között, akkor ő lenne az. Hogy ez miért nem történik? Nem tudok másra gondolni, mint hogy ő nem népszerű és nem veszélyes, ezért nem foglalkoznak vele. Vagy talán azért, mert a Parlamentben a Fidesz is megszavazta a programját...

2llkedő 2012.11.23. 10:06:30

@Környezettudatos: "Azzal, hogy egy rendőrségnek képesnek kell lennie egy embercsoportból kiszúrni és kiemelni a randalírozókat?"

Ezt hogyan oldod meg, ha a tömeg a randalírozók mellett áll?

Fideszman 2012.11.23. 10:11:29

@Környezettudatos: Biztos nem ugyanabban az országban élünk. Én azt látom, hogy az emberek jobban keresnek az új egykulcsos adónak hála. Egyik ismerősöm, havi 870 ezer ft kp helyett, most a családnak és az ehhez tartozó kedvezményeknek, valamint az új adóknak köszönhetően 1.2 milliót kap kézhez. Miről beszélsz? Ja, hogy a tudatlan lusta emberek akik 100 ezret keresnek most kicsit többet fizetnek? Hát ez van. Többet kellett volna tanulni, miért nem lettek ügyvédek, mérnökök, fociklub tulajdonosok? Az embereket motiválni kell. A legjobb motiváció, ha azt aki többet keres kedvezményekben részesítjük, így a gyenge képességű kevesebbet érő emberek is összekapják magukat és elkezdenek fejlődni, hogy ők is többet keressenek. Szerintem az 500 ezres határ az ami a minimum, ez alatt elmondhatja magáról az ember, hogy nem vitte semmire. CSAK A FIDESZ 2014! Gyurcsány-bajnait nem felejtjük!

2llkedő 2012.11.23. 10:11:48

@Környezettudatos: "Tudnia kéne szakmailag megfelelni a kor kihívásainak?"

Csak kérdem: a TEK mennyire volt felkészülve a jeddi jelmezes egyetemista lefegyverzésére? Mennyire volt felkészülve egy öngyilkos terrorista megfékezésére? A csetelő tinikről nem is beszélve.

Voltak hibák 2006-ban, ezt senki nem vitatta. De nem egyoldalú a dolog. Mert péel a rendőrség figyelmeztetése ellenére miért az Astóriánál tartották a gyűlést? Ja? és olvastad a Balsai féle jelentést? Ha azt egy nemzetközi jogász elolvassa, azt hiszi hogy a Lúdas Matyit tartja a kezébe.

Gábor217 2012.11.23. 10:12:02

@KG2000: Szerintem abban társadalmi konszenzus van, hogy Gyurcsánynak 2006-ban mennie kellett volna. Ez lett volna egyrészt a helyes, másrészt a bölcs döntés mind saját maga, mind az ország egésze miatt.

De Gyurcsány nem áll jelenleg semmilyen összefogás mozgalom élén, hanem van neki egy marginális pártja. Ha úgy adódik, a szavazótábora segíthet Orbánék leváltásában. Ez esetben Gyurcsány kormánypárti képviselő lenne valószínűleg. Olyan magas pozícióba viszont sosem fog kerülni, ami miatt nagyon aggódnunk kéne miatta.

Bajnai esetleges leendő kormányzásáról pedig nem mond el semmit, hogy Gyurcsány anno nem mondott le.

A lejáratókampány közpénzből minden jóérzésű ember szerint gusztustalan és elfogadhatatlan, még akkor is annak kell lennie, ha olyanokat támad, akikkel éppenséggel nem szimpatizálok. Mert ne azon múljon, hogy mi a helyes, és mi nem az, hogy én kivel szimpatizálok.

Sajnos a törvénykezésben ez van. Aki hűséges, azt kivonjálk a törvény hatálya alól, másokat büntetőadóval sújtanak.

Globetrotter2014 2012.11.23. 10:14:26

@Beru: a ktsvetés eszállt de nem volt szándékos hazavágás. Gyurcsány arra játsziott hogy minden pénzt elverjen és az utána következő kormánynak nagyon-nagyon rossz legyen.

Pechére visszakapta a kibiztosított kézigránátot.

Jogos a poszt feltevése, de szerintem annak ideján a másik oldalsem tett mást, csak kicsit más eszközökkel.

nemsirunk 2012.11.23. 10:16:48

@Hominidae: Jó közelítéssel például elsősorban belföldi lakcímhez lehetne kötni a szavazati jogot. Aztán pontosítani kell, a kivételeket és a kibúvókat kezelni, mint minden jogszabálynál.

Zabaalint (törölt) 2012.11.23. 10:18:02

@Beru:
Azért nem, mert a szavazók tömegének szól a kampány. Gyurcsányt sem 2005-2006 miatt utálja a nép, Medgyesit meg egyáltalán nem utálja a nép, pedig ők ketten pontosan 2002 és 2006 között kúrták el igazán, nem 2006-tól (az se volt jó, de az már a korábbiak következménye volt). A nép egyetlen politikust sem az osztogatás miatt rühell, sokkal inkább a megszorítások miatt. A nép azt gondolja, hogy a Gyurcsány csomag tette tönkre az országot, és nem pedig az, hogy előtte hagyták elszállni a hiányt, nem gondolnak bele, hogy a Gyurcsány csomag már az azt megelőző osztogatás következménye volt. Nyilván hülye lenne a Fidesz pont az egy szem végig osztogató ex-miniszterelnököt támadni.

Beru 2012.11.23. 10:18:43

@ZF2: mi az, hogy szándékos, vagy nem szándékos? Van erre bizonyíték? Szerintem a lényeg a pénz költése és Medgyessy azt tette.

Zabaalint (törölt) 2012.11.23. 10:20:22

@Gábor217:
Ha 2006-ban Gyurcsány megy, és mondjuk egy előre hozott választással a Fidesz győz, akkor a Fidesz jelenleg úgy 5-10%-on lenne, mert szinte minden rossz hozzájuk kötődne.

2llkedő 2012.11.23. 10:22:11

@Környezettudatos: "Ugyanolyan zsúrpubik járatják a csókos szájukat, mint a kormányoldalon. A cél ugyanaz. Hozzáférni a hatalomhoz, mert akkor lehet közbeszerezni és pártkasszát valamint zsebet tölteni. A haza érdekli őket? "

Ha így állsz hozzá, akkor gyakorlatilag nincs olyan, aki vezesse az országot.

Beru 2012.11.23. 10:22:53

@Zabaalint: bár lenne egy olyan kormány, mely gondolkodónak tekinti az állampolgárait! És bár gondolkodnának az állampolgárok! Tudom, tudom, ez az utópia kategóriája, csak egy kicsit ábrándoztam...

2llkedő 2012.11.23. 10:24:18

@Gábor217: "Szerintem abban társadalmi konszenzus van, hogy Gyurcsánynak 2006-ban mennie kellett volna."

Miért kellett volna mennie?

Globetrotter2014 2012.11.23. 10:30:45

@Beru: 2004ig igyekeztek a pénzeket a gazdaságban tartani, nem ésszerűtlenül pénzzé tenni mindent, mellesleg, a a hiányok sem 10%osak voltak.

A gazdaság pedig ennek megfelelően kiemelkedően fejlődött. Részebn az alőző évek kormáényzsa részben az adott időszak pénzköltése révén.

nemsirunk 2012.11.23. 10:30:48

@Psyman: „Micsoda baromság, hogy Gyurcsánnyal kampányolnak?!”

Éppen ez az egyik baj, hogy Orbánék állítása szerint ez NEM kampány! Miközben persze valóban az, de hazug, aljas módon úgy állítják be, mintha ez a CÖF egy a kormánytól független, civil szervezet lenne, és az általuk elköltött pénz közadakozásból jött volna össze.

regardsmarkus 2012.11.23. 10:34:31

@Beru: "bár lenne egy olyan kormány, mely gondolkodónak tekinti az állampolgárait!"

Én azt hiányolom, hogy a képviselők elfelejtik, hogy ők képviselők. Képviselnek valakit. Fizetésért cserébe (ami a képviseltektől jön) megbízzák őket, hogy képviseljék az embert fontos ügyekben.

Mert az átlagember nem akar ezekkel az ügyekkel foglalkozni egész évben.

Kormányra/parlamentbe jutás után a politikusok önjárókként kezdenek el gondolkodni, mintha királyokká választották volna meg őket. Elfelejtik, hogy fizetésért cserébe képviselniük kell valakit.

isssti 2012.11.23. 10:38:31

@kerek négyszög: Akkor javasolnám: legközelebb újra szavazz feritekre, az elkötelezett demokratára és biztosan jobban fogod magad érezni. Megteheted, seni nem állja utadat...sajnos..;o)

zsebatya 2012.11.23. 10:38:52

@Fideszman: Hihetetlen. És az olyanok, mint te, szavazni mehetnek. Mégiscsak jó lesz a feliratkozás, de én IQ-vizsgához és némi történelmi, társadalomtudományi, matematikai és etikai minimumokhoz is kötném. Akkor nem kéne félnem, hogy olyan faszok voksai alakítják az életemet, mint te. Egyetlen mentséged van, ha ezt a baromkodást pénzért csinálod.

isssti 2012.11.23. 10:41:36

@Frank99: Gondolom Te is egy vagy a már oly sokat dícsért ballib oldali kultúrált demokraták közül: hát így néztek ki élőben, úgy látszik..
A stílus maga az ember -ezt a viccet már hallottad? Jó, mi, libsikém? ;o)

isssti 2012.11.23. 10:44:03

@kerek négyszög: Bocs, most látom, félreolvastam amit írsz: "Az én környezetemben mindenki jobban FÉLT Gyurcsány és Bajnai alatt.." -hidd el, ezzel más is így volt! ;o)

2llkedő 2012.11.23. 10:46:21

@isssti: ""Az én környezetemben mindenki jobban FÉLT Gyurcsány és Bajnai alatt.." -hidd el, ezzel más is így volt!"

Mi volt a félelem oka?

Gábor217 2012.11.23. 10:49:48

@félázsiai 2llkedő: Azért, mert a választási győzelem érdekében elhazudták az államháztartási adatokat (illetve az EU felé is), valamint 5 éves adócskkentési tervet indítottak, amit választások után vissza is vontak rögtön. És ott az őszödi beszéd is. Ilyen helyzetben jobb lemondani.

Azért is, mert innentől politikailag nem volt nyeregben, és nem tudta a saját programját végigvinni.

Meg azért is, mert ha lemond, nem kapott volna még 4 évig olyan stigmákat magára, amik alól soha az életben nem mászik ki.

isssti 2012.11.23. 10:53:07

@félázsiai 2llkedő: Szerintem ha átaludtad, most már nem érdemes megtudnod: örülj, hogy kimaradtál ebből a gyönyörűséges 8 évből! ;o)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.11.23. 10:53:09

@Környezettudatos: Vegyük észre, hogy Fideszman ironizál! Annyire hülye nyilván nem lehet. "Turulban született", mi? :-)

isssti 2012.11.23. 10:54:55

@Gábor217: ne báncsátok a feri testvért: ő örökre a mi nagy vezérünk. Akár megbukott, akár nem ...jelen esetben egyes verzió játszik.. ;o)))

W Joe 2012.11.23. 10:56:10

Az lenne a poén, ha egy másik civil szervezet kerítene valami fotót, ahol Orbán és Gyurcsány épp kezet ráznak vagy ilyesmi (van pár ilyen kép), és hasonló szöveggel: Orbán-Gyurcsány - Együtt tették tönkre az országot!

Gábor217 2012.11.23. 10:59:34

@W Joe: Nagyon találó lenne!
Bár ugyanolyan aljas, és primitív lenne.

Fideszman 2012.11.23. 11:01:48

@zsebatya: Hihetetlen, hogy vannak olyanok, mint te, akik most is hisznek ezeknek a hiteltelen, hitszegő, gyurcsányista-bajnaiéknak. Ezek állandóan hazudtak, loptak, csaltak, tönkretették az országot. Félni kellett, ha kimentél az utcára. Emlékszem 2006 után alig mertem kilépni az utcára, mert attól féltem, hogy valamelyik karhatalmista gyurcsányi zsoldos rám támad amiért magyar vagyok és kokárdát hordok. Gyurcsány az egyetlen politikus akinek sikerült kétszer tönkretenni egy országot egyazon évben. Te már elfelejtetted amikor egy 10.000 Ft-os bankjegy annyit se ért, mint egy használt papírzsebkendő? Én nem felejtem el azt a nyomort amit az elmúlt 8 évben művelt ez a gyurcsány-bajnai nevű szörny. Visszatérő rémálmom, hogy egy hét fejű gyurcsánnyal-bajnaival harcolok a Kossuth téren, akinek folyton visszanőnek a levágott fejei. Remélem egyszer vége lesz.

2llkedő 2012.11.23. 11:03:30

@Gábor217: "Azért, mert a választási győzelem érdekében elhazudták az államháztartási adatokat (illetve az EU felé is)"

Mert szerinted kit befolyásolt ez?

Psyman 2012.11.23. 11:13:59

@nemsirunk: Nézd, én úgy vagyok vele, hogy a ballisztikus rakétákkal bezárólag mindent be lehet vetni (gy.k. írói túlzás), ha ezen múlik, hogy Gyurcsány a hatalomnak még az árnyékától is távol maradjon. Egy elmebeteg NEM való kormányzásra, márpedig Bajnai mellett 100%-ig biztos lehetsz benne, hogy minimum valami pénzes miniszteri posztot kap.
Más kérdés, hoyg Orbánért sem vagyok oda, de ha csak ebből a kettőből lehet választani, még mindig inkább egy autoriter Orbán, mint egy hasadt elméjű, rendőrattakot vezénylő, saját hibáit be nem látó és értük mindig másokat felelőssé tevő, felelőtlen Gyurcsány. Persze leginkább egyik sem...

KG2000 2012.11.23. 11:20:30

@Gábor217: Nem jó dolog a lejáratókampány, nadehát ez a politika. De azért két dolog tény: 1) Bajnai és Gyurcsány tényleg nagyon fiatal koruk óta, azaz 1989-1990 óta többször nagyon szorosan együttműködtek, az is kétségtelen, hogy a privatizációban is, amelyből csak egy szűk csoport profitált, de ők nagyon (párthovatartozástól függetlenül). 2) Bajnai állami/kormányzati kulcspozíciókban volt 2006 óta.

Másrészt sajnos lejáratókampány ellen csak lejáratókampánynal lehet válaszolni. Pl. Orbán a szoci szavazók szemében már lassan 14 éve törpe diktátor, aki a feleségét és gyerekeit is verte (2001-2002-ben ez ment), műveletlen paraszt, aki egyszerre cigány és náci, az MSZMP titkosügynöke és Horthy reinkarnációja egyszerre. És ez a kampány nem 2012-ben kezdődött, mint a kampány Bajnai ellen.

Környezettudatos 2012.11.23. 11:29:58

@félázsiai 2llkedő: Megoldható. Én nem vagyok rendőr, de ha más országban meg tudják oldani, akkor az itt is működik, akkor is, ha ez itt a földcsakra középpontja.

@Fideszman: Az átlag fizetés 200k HUF körül van. Egy tanár az nem tanult szerinted? Vagy szerinted életszerű, hogy egy országban van 4000000 mérnök és ugyanennyi jogász, a többi meg nyugdíjas és diák? Hát ki fogja a mérnők úr szarját vakarni? Mellesleg nincs is szükség ennyi mérnökre és jogészre, utóbbira nagyon nincs, ezt mutatja a jogász kormány működése, amelyik egy egyszerű kresz módosítást sem volt képes hiba nélkül végrehajtani. ...Nem szinvonal ez a kormány. kb. olyan, mint az "emúttnyóccév" kormánya. A gondolkodása is. A nagy szabadságharcos orbán meg abbahagyhatná ezt az imf-es szabadságharcot...itthon...mert odakint bizony térdel az imf előtt és a szájába vesz mindent a kis cigó, amit oda tesznek neki, mert kell a zsé. Te pedig vedd már le a szemellenződet, mert kereszteződésnél vagy és ott szar dolog csak előre látni...

@félázsiai 2llkedő: "...Voltak hibák 2006-ban, ezt senki nem vitatta. De nem egyoldalú a dolog..."

Ezt nem is állítom. Soha nem derülhetett volna ki petrétei tehetségtelensége és a táncos feri szemétsége, ha az orbán a vekkeresek seregét nem hangolja. Ezt aláírom, mert tény.

"Ha így állsz hozzá, akkor gyakorlatilag nincs olyan, aki vezesse az országot."

Per pillanat sajnos nincs. Én érvénytelen szavazatot fogok leadni és mindenkit erre bíztatok, aki ugyanúgy látja mint én, tehát aki érzi, hogy a választás a cseberből veder vagy vederből cseber dilemmájáról szól. Viszont fontosnak tartom, hogy az ilyenek is elmenjenek egy érvénytelent leadni, mert akkor a megválasztott többé nem handabandázhat a választók kétharmadával.

@pocakos focista, az a halálom: Szemmel láthatóan hülye és ráadásul ehhez kapcsolódóan még csőlátású is. Kár, hogy nem halmozottan hátrányos egy némasággal és analfabetizmussal.

Gábor217 2012.11.23. 11:31:45

@KG2000: Két tényt írtál. Ezekegyike sem szerepel a plakátokon. Ha azt írják fel: Jóbarátok. Vagy azt, hogy 2006-tól egy kormányban. De a plakáton egy gyakorlatilag hazugság szerepel, meg sem próbálva az állítást alátámasztani.

Orbán sajnos egyre többek szemében törpe diktátor, ez a kör messze túllépett már a szoci szavazók körén.

Nem láttam egyébként olyan újsághirdetést, vagy plakátot, ahol Orbánt a származása miatt támadták volna, a titkosügynökségről még nem is hallottam. Ezek messze nem a mainstream médiában áramoltak.

Fideszman 2012.11.23. 11:43:44

"Az átlag fizetés 200k HUF körül van."

Ez főleg gyurcsány hibája. Ha 2002-ben marad a Fidesz ma a minimálbér lenne ennyi és senki nem sírna. Én olyanokat nevezek tanult, értékes embereknek akik legalább 500 ezer kp-t visznek haza. Szerintem ez alatt már sok az ingyenélő és a tanult gazdagok adójából lébecoló ember.

Egy példa,

Szerinted az igazságos lenne, hogy aki mondjuk keres 1 milliót/hó az befizet tegyük fel 100.000 Ft adót, aki meg 100 ezret visz haza, mert ostoba, hogy többet keressen, az meg csak 10 ezret? Szerintem aki többet keres azt jutalmazni kellene, mert ő tartja el a többieket. Én külön megengedném nekik, hogy használják a buszsávokat, beálljanak a boltban a sor elejére, soron kívül fogadja őket az orvos, előbb kapjanak ellátást stb. Ők viszik előre a gazdaságot.

Hunor Levente 2012.11.23. 11:45:20

@félázsiai 2llkedő: nem az ideálison, az újon van a hangsúly. elég volt már a veteránokból, akiket listán mindig bejuttatnak. megmutatták mit tudnak. pihenjenek kicsit.
(ha rajtam múlna, én meg se engedném, hogy egymás után két ciklusnál többet legyen vki bent a parlamentben vagy egyéb felelős pozícióban. kovács lászlók, jeszenszky gézák nem nagyon nyüzsögnének, az tuti. ezeket kéne nyugdíjba küldeni, nem a bírákat.)

Környezettudatos 2012.11.23. 11:48:42

@Fideszman: " Én olyanokat nevezek tanult, értékes embereknek akik legalább 500 ezer kp-t visznek haza."

Te lézer jános iskolájában végeztél? Egy tanár előbb nevezhető tanultnak, mint egy dajcs fürjecske tamás, aki szarrá keresi magát, de életében produktív munkát még nem végzett....talán annyitt, hogy két joint között addig twittelt, amíg diplomáciai botrányt okozott kis hazánk és a jelentéktelen USA között. Gratulálok. Te egy rendkívül ostoba, elitista, elvtelen gazember vagy. Szerencsére hülye ahhoz, hogy a politikában érvényesülj. Ne is válaszolj, mert nem ütöd meg a szintet.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.11.23. 11:49:30

@KG2000: "Egy demokráciában Gyurcsánynak azonnal, 2006 őszén mennie kellett volna."

Valóban? Idézek valakitől: "ne azt figyeljék, amit a kampányban mondtam, hanem amit csinálok".

1. kérdés: Kitől idéztem?

2. kérdés: Miben különbözik ez az öszödi beszédtől?

A következtetést nyugodtan levonhatod te, te demokráciaértő...

Környezettudatos 2012.11.23. 11:50:08

@Hunor Levente: Óriási +1! Vannak országok, ahol ezt nem is engedik meg. Nem a miénk az, tehát itt kihalásig lehet valaki megélhetési politikus, aki semmit nem csinál, legfeljebb lop és számla nélkül térítteti a költségeit.

Környezettudatos 2012.11.23. 11:50:59

@pocakos focista, az a halálom: Van egy másik idézet is, ugyanettől az embertől, ami úgy szól, hogy: "Egy dolog a választás és egy dolog a kormányzás." Látjuk.

2llkedő 2012.11.23. 11:52:01

@Környezettudatos: "Én nem vagyok rendőr, de ha más országban meg tudják oldani,"

Szoktál tévét nézni?

Fideszman 2012.11.23. 11:53:12

@Környezettudatos: Ezek a szövegek leperegnek rólam. Én az első sorban meneteltem a békemeneten. Mögöttem 400 ezres tömeg volt. Mögötted kik vannak? nyugdíjas DK-sok? libsi romkocsmások? Mi megmutattok mi az a kétharmad. Szerencsére az igazi magyarokkal akik a határon túl szenvednek az elszakított területeken ismét győzni fogunk 2014-ben. Akkor végre megköt a beton és mehettek kapálni, mert kénytelen lesz dolgozni az ingyenélő libsibolsikomcsi fajtátok.

2llkedő 2012.11.23. 11:54:44

@Hunor Levente: "nem az ideálison, az újon van a hangsúly"

Akkor talán nézzünk szét az óvodában.

"(ha rajtam múlna, én meg se engedném, hogy egymás után két ciklusnál többet legyen vki bent a parlamentben vagy egyéb felelős pozícióban. kovács lászlók, jeszenszky gézák nem nagyon nyüzsögnének, az tuti. ezeket kéne nyugdíjba küldeni, nem a bírákat.)"

Amíg listás helyek vannak, addig bezony vannak nyugdíjas helyek.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.11.23. 11:54:49

@Fideszman: Nagyon jól nyomod. Nem Stefi stílus, de nekem még tán jobban is tetszik. Minden szavad kincs. :-)

Környezettudatos 2012.11.23. 11:56:56

@félázsiai 2llkedő: Szoktam. Ritkán. Én nem szeretek a tv-ből tájékozódni. Megérted ezt, ha egyszer a magyar sajtó alapján formálsz véleményt és utána veszed a fáradtságot, leteszed a sört, felállsz a fotelből és kimész az utcára.

Egyébként volt szerencsém két alkalommal személyesen megtapasztalni londonban a rendőrök ilyenfajta munkáját. Képzeld! Nem lett beverve a fejem tonfával, és a hírek is arról számoltak be, hogy a rendőrökön volt azonosító és nem tűntek el a videók, amiket készítettek. Azt is lehetett látni, hogy a kemény magot hogy emelik ki, azokat el is gyepálták, de aki az utcán volt, amikor kirobbant az esemény (illetve a hyde parkban volt a másik) azoknak a haja szála sem görbült...

Szóval lehet ezt hozzáértéssel is csinálni. Kevesebb nyírségi havert kell felhívni budapestre és több képzett rendőrt kéne tartani. Az egyik ugyanis neked megy vascsővel akkor is ha háttal állsz neki, a másik meg csak akkor, ha te mész neki, egyébként simán kezeli a szitut.

Környezettudatos 2012.11.23. 11:58:59

@Fideszman: Ritka buta vagy. Az első sorban is. :) Téged is hordanak az ufók zálogházi továbbképzésre? :D

Környezettudatos 2012.11.23. 12:01:23

@félázsiai 2llkedő: ..és bizony a listás helyeket kéne azonnal megszüntetni! Csak pártérdeket szolgál, semmi mást. A választók érdekeivel viszont ellenkezik az elve. Ki vele! Igenis mutatkozzon be mindenki, aki beül szavazgatni, nekem ne egy arc nyerjen választást, hogy utána a simicskáit bevigye a boltba rabolni!

2llkedő 2012.11.23. 12:03:24

@Környezettudatos: "Én nem szeretek a tv-ből tájékozódni. "

Pedig néha nem árt. Főleg, ha arra hivatkozol, hogy máshol hogyan oldják meg a tömegoszlatást.

"Azt is lehetett látni, hogy a kemény magot hogy emelik ki,"

Már van gyakorlatuk. Tudod, gyakorlat teszi a mestert.

"Szóval lehet ezt hozzáértéssel is csinálni. "

Meg lehet nem lejáratni a rendőrséget.

Az az érdekes, hogy mindig csak arról van nagyba szó, hogy mit csinált xy rendőr. Arról nincs szó, hogy mi eredményezte a helyzetet.
Mellesleg, ha annyira betonbiztos az érvelés, akkor a Balsai jelentés miért a fiókban kötött ki? Hol van az elszámoltatás? Két év elteltével sincs semmi kézzel fogható az ügyban. Miért nincsenek Gyurcsányék ott, ahol lenniük kellene?

Esetleg nem azért, mert ezek az érvek nem is olyan védhetőek?

Fideszman 2012.11.23. 12:05:24

@félázsiai 2llkedő: A külföldi rendőrök egytől egyig randalírozó, sállal eltakart arcú, agresszív, utcaköveket és molotov koktélokat dobáló csőcselékkel szemben szoktak erőszakkal fellépni, ha nem fejezik be a törést zúzást. Ez rendben is van, de nálunk nem ez történt. Itt 2006-ban a békés tüntetők közé lőttek. Rátolták a békés tüntetőket a Fidesz gyűlésen résztvevő nagycsaládos, határon túli és jóravaló vidéki magyar emberekre. Szó nélkül kezdték ütni őket. Lovasrendőrökkel futottak be közéjük. Láttam olyan lovasrendőrt aki ló nélkül futott be a tömegbe. Számlákkal bizonyítható, hogy két hónappal a békés tüntetés előtt nagy mennyiségű gumilövedéket rendelt a kormány. Előre készültek erre az aljas támadásra a magyar nép ellen.

Környezettudatos 2012.11.23. 12:09:22

@félázsiai 2llkedő: Sajnos azért nincsenek táncos ferencék sitten, mert egy eljárás során, ami feltárná a disznóságaikat, előkerülne az ezüsthajó kft és a közgép és még sok más ügy, ami viszont viktorékat is a seggbekuki klubba juttatná. Hogy más ne is említsek: Fekete byte-ok éjszakája. Ismerős? Pedig volt zaja...és láttam azt, ami történik, nem pedig hallottam. A sajtó szerint akkor nem történt semmi, szerintem meg a Lajos utcai APEH számítóközpontban erősen BTK-s cselekmények folytak. Haza is mentem a közepén, ne legyek bűnsegéd.

Tapasztala, gyakorlat. Rendszerváltás után a főrendőrök tucatjával mentek az USA-ba tanulni...most akkor vegasban tanultak rulettezni vagy mi?

2llkedő 2012.11.23. 12:10:15

@Fideszman: "Fidesz gyűlésen résztvevő nagycsaládos, határon túli és jóravaló vidéki magyar emberekre."

Mit csináltak ezek a békés emberek 5 órától hét óráig? Miért nem haza felé mentek, akkor, amikor tudták, hogy két utcasarokkal arrébb mi történik?
Hogyan lehet, hogy Rumcájsz családja haza tudott menni?

2llkedő 2012.11.23. 12:12:06

@Környezettudatos: "a főrendőrök tucatjával mentek az USA-ba tanulni..."

Más a iskolapadban okosnak lenni, és más a gyakorlatban. Lásd Kusaszem ténykedését.

2llkedő 2012.11.23. 12:12:56

@Környezettudatos: "mert egy eljárás során, ami feltárná a disznóságaikat, előkerülne az ezüsthajó kft és a közgép és még sok más ügy,"

A két témának nem sok köze van egymáshoz.

Környezettudatos 2012.11.23. 12:19:18

@félázsiai 2llkedő: Dehogy nincs. Sikkaszt mind a két brigád...és bár te nem látsz bele, mert némelyik KÖZbeszerzés titkosítva van 50 évre (micsoda?! KÖZPÉNZ SORSA TITKOS EGY NAGYBERUHÁZÁS KAPCSÁN?!) de az ellenlábas bele tud nézni...legkésőbb négy év múlva. Tudnak ezek egymásról mindent, de kéz kezet mos. Ezért nincs számonkérés. Azt a szerencsétlen vén hülyét megrángatták, hogy legyen valami a kirakatban, de pl. demszky elő sem került, hagyó is lassan kimagyarázza magát, gyurcsány sara is szárad...szóval ez ilyen. Nem akarja a viktor, hogy kdierüljön az, miért csak egy okos vájár volt a hazai bányaiparban, aki meg tudta venni a munkahelyét. Szar lenne. Anikó asszony sarát ne is emlegessük, azért ő sem csak a sütő előtt süti az ország tortáját és ... de nem kell ide névsorolvasás. Ha nem vagy olyan hülye szemellenzős, mint a fidesz rajongó troll, akkor tudod te is, hogy az eltelt 22 évben színtől függetlenül loptak, lopnak és fognak is, mert nem teszünk ellene semmit. Mert a magyar emberen lehet a legjobban alkalmazni az oszd meg és uralkodj elvet a gyakorlatban! Nézz csak szét itt.

Környezettudatos 2012.11.23. 12:21:12

Mindenesetre most már dolgoznom kell, mert a pannon pina vágtatni akar és matolcsy újabb és újabb trükköket talál ki, hogy kizsebeljen. Ehhez pénzt kell termelni. :) Mondjuk a heti egy-két új adómódosítás rengeteg kiskaput hagy nyitva és ez jó! :) Balfaszok.

Fideszman 2012.11.23. 12:21:32

@félázsiai 2llkedő: Miért nem hazafelé mentek? Látszik, hogy nem voltál ott. A menekülőutakat kutyás rendőrök állták el, barikádokat állítottak, hogy ne tudjanak menekülni a békés tüntetők. Csak ennyi oka volt. Mint mondtam én soha nem felejtem el ezt. Még most is magam előtt látom, ahogy sírnak a kisgyerekek, mert a szüleiket elvitték a rendőrök vagy éppen valamelyik kapualjban verik őket. Fiatal egyetemistákat akiket rendőrautókhoz kötözve húztak végig a körúton. Tőlem is elvették a három üveg fütyülős pálinkámat amikor előállítottak este. Szerencsére már egyikben sem volt semmi, még aznap reggel letoltam magamba mindet.

2llkedő 2012.11.23. 12:22:26

@Környezettudatos: "Dehogy nincs. Sikkaszt mind a két brigád.."

A sikkasztásnak szerintem nem sok köze van a 2006-os eseményekhez.

"Mert a magyar emberen lehet a legjobban alkalmazni az oszd meg és uralkodj elvet a gyakorlatban! Nézz csak szét itt."

Csak kérdem, melyik oldal alkalmazza ezt leginkább?

Önnek megyünk (törölt) 2012.11.23. 12:26:04

@pocakos focista, az a halálom:
""Egy demokráciában Gyurcsánynak azonnal, 2006 őszén mennie kellett volna."

Valóban? Idézek valakitől: "ne azt figyeljék, amit a kampányban mondtam, hanem amit csinálok".

1. kérdés: Kitől idéztem?

2. kérdés: Miben különbözik ez az öszödi beszédtől?

A következtetést nyugodtan levonhatod te, te demokráciaértő... "
Csak én érzem szánalmasnak, hogy a baloldal hosszú évek óta annyival képes reagálnia negatív dolgokra, hogy deazorbánazbezzeg kétszer annyira. A baloldal a jelenlegi kormány alternativájaként szeretné létezni. Ehhez rohadt kevés annyi, hogy a másik se jobb.

2llkedő 2012.11.23. 12:27:39

@Fideszman: "A menekülőutakat kutyás rendőrök állták el, barikádokat állítottak, hogy ne tudjanak menekülni a békés tüntetők."

Merre felé vezető menekülő utakra gondolsz? A Deák tér felé?

Azért két óra alatt el lehetett volna hagyni azt a területet, ahonnan a hangtechnikát, fénytechnikát biztonságosan el tudták szállítani.

"Tőlem is elvették a három üveg fütyülős pálinkámat amikor előállítottak este. Szerencsére már egyikben sem volt semmi, még aznap reggel letoltam magamba mindet."

Több kérdésem nincs!

2llkedő 2012.11.23. 12:29:24

@Önnek megyünk: "A baloldal a jelenlegi kormány alternativájaként szeretné létezni. Ehhez rohadt kevés annyi, hogy a másik se jobb."

A jelenlegi kórmány pedig az emúttnyócévezésből akar megélni.

Önnek megyünk (törölt) 2012.11.23. 12:30:59

@félázsiai 2llkedő:
én > "A baloldal a jelenlegi kormány alternativájaként szeretné létezni. Ehhez rohadt kevés annyi, hogy a másik se jobb."

félázsiai 2llkedő > "A jelenlegi kórmány pedig az emúttnyócévezésből akar megélni. "

Na igen, pont valami ilyesmiről beszéltem. Köszönöm, hogy a gyakorlatban is szemlétetted a mondanivalómat :)

Fideszman 2012.11.23. 12:35:57

@félázsiai 2llkedő: Teljesen mindegy melyik utat zárták le. Lezárták és kész. A 2006-os tüntetéseket összefoglalva elmondható, hogy a világon csak nagyon kevés helyen látott módon, brutálisan vertek agyon embereket, sokakat életveszélyesen megsebesítve. Erre semmi oka nem volt a rendőrségnek. Példátlan módon manipulálták az élő közvetítéseket úgy beállítva, mintha zavargások lennének az utcákon. Aki ott volt a helyszínen az tudja, hogy egy hangos szó sem hangzott el a tüntetők részéről.

isssti 2012.11.23. 12:38:21

@félázsiai 2llkedő: Szerintem aludj még egy kicsit, nem fog ez menni úgyse..

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.11.23. 12:39:46

"bal oldali szervezetek"

"baloldali" egybeírjuk!

amúgy mondjuk igazad van, csak szörnyen igénytelenül fejted ki. a zIndex meg kiteszi, mert szintén igénytelen.

2llkedő 2012.11.23. 12:40:42

@isssti: Ja? Hogy nem tudsz válaszolni? Sz@r ügy!

Hunor Levente 2012.11.23. 12:41:49

@félázsiai 2llkedő: miért nem mindjárt a bölcsődében, hogy még jobban kiforgasd? (kezdesz átcsúszni szalmabáb érvelésbe: hu.wikipedia.org/wiki/Szalmab%C3%A1b_%C3%A9rvel%C3%A9s )
úgy tűnik, téged elvakít az mszp-s kötődésed, azért reagálsz így. (egyébként a megszállott orbánnál lehet egy óvodás is kevesebb kárt okozna.)

bajnai ugyan elvileg pártonkívüli, de nemrég volt porondon, miniszter volt gyurcsány töketlen, de azért önkényeskedő kormányában, azután meg miniszterelnök. szóval szerintem nem kéne semminek az élére álljon.

Darázs Csaba 2012.11.23. 12:43:38

Вся власть Советам!

2llkedő 2012.11.23. 12:45:35

@Hunor Levente: "bajnai ugyan elvileg pártonkívüli, de nemrég volt porondon, miniszter volt gyurcsány töketlen, de azért önkényeskedő kormányában,"

Nézd! Áder párttag (ha jól tudom), még se ítélkeznék emiatt felette, ha leváltaná Piktort.

2llkedő 2012.11.23. 12:51:15

@Hunor Levente: "miért nem mindjárt a bölcsődében, hogy még jobban kiforgasd?"

Nem kiforgatás volt a cél, hanem az, hogy aki idősebb, azt be lehet valahová skatulyázni, lehet a múltjában hibát találni. Ha pedig esetleg nem lehetne, akkor valszeg nem vállalná a dolgot.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.11.23. 13:06:55

@Önnek megyünk: Hogy nem ég le a képedről a bőr, az "emútnyócévezéssel" együtt.

Hunor Levente 2012.11.23. 13:30:23

@félázsiai 2llkedő: (nekem áder csak egyszerűen nem szimpatikus.)
és ha nem váltja le, akkor ítélkeznél? mert nemigen fogja leváltani. - hacsak nem történik vmi rendkívüli - elég esélytelen, hogy a saját emberei vagy a pártja váltsa le. tulajdonképpen egy-egy eszement megszólalása is elég indok lett volna már a leváltására. (sőt, civilizáltabb helyeken ilyenek után maguktól mondanak le.)

nem hiszem el, hogy ne akadna az országban kompetens ember, aki vállalná is. nem kell sok követelménynek megfeleljen. bajnai helyett egy új ember szerintem szélesebb támogatásra számíthatna.

2llkedő 2012.11.23. 13:39:39

@Hunor Levente: "(nekem áder csak egyszerűen nem szimpatikus.)"

Igazából nekem se szimpatikus, de korrektnek tartom.

"bajnai helyett egy új ember szerintem szélesebb támogatásra számíthatna."

Mint például?

Egyébként Urbán László csatlakozott Bajnaihoz. Valszeg nem azért, mert baloldali lett, hanem azért, mert Ő áll a legközelebb ahhoz a gazdasági szemlélethez, amit Bajnai követ.

"nem hiszem el, hogy ne akadna az országban kompetens ember, aki vállalná is."

Valszeg sokan vannak ilyenek, csak nem ismertek.
Az ismeretlen mellett pedig kik fognak állni?
Bajnaiék egy mozgalmat indítottak el. Nem követelnek előrehozott választást, nem próbálnak keresztbe tenni Piktoréknak, és nem nevezték ki Bajnait miniszterelnök jelöltnek. Még az is lehet, hogy a kampány előtt fog megjelenni a megfelelő ember.

2llkedő 2012.11.23. 13:56:42

@félázsiai 2llkedő: "mert Ő áll a legközelebb ahhoz a gazdasági szemlélethez, amit Bajnai követ. "

Iten kicsit elrontottam.
Helyesen:
"mert Ő áll a legközelebb ahhoz a gazdasági szemlélethez, amit követ. "

Stevedoki 2012.11.23. 13:57:39

Na, itt vannak a sàrga trollok, klassz estém lesz. :) Persze a hülyék végül legyöznek a rutinjukal, de azért leìrom, aki még mindig hisz a Fideszben, sötét mint a vilàgháború. Bajnai-Gyurcsánytól függetlenül.

Önnek megyünk (törölt) 2012.11.23. 16:40:37

@pocakos focista, az a halálom: "Hogy nem ég le a képedről a bőr, az "emútnyócévezéssel" együtt. "
Ez a másik tipikus viselkedés: amikor szembesítik a hülyeségével, akkor olyan szinten agresszív és személyeskedő lesz, hogy öröm nézni :)

Hunor Levente 2012.11.23. 16:42:06

@félázsiai 2llkedő: a szkeptikus, ill. a bajnait a korábbi tevékenysége miatt elutasító tömegek támogathatnak olyan jelöltet, akinek nincs politikától terhelt múltja.
a politika világában ez az urbán lászló se tűnik éppen egy new-bornnak.
a részvétele mindenesetre a széles összefogás lehetőségét jelzi.
ennek érdekében tényleg jobb lenne, ha bajnai helyett találnának valaki mást, aki mögé minél többen - a rezsimmel elégedetlenek - odaállnának.
épp azért, mert egy ilyen ember (egy szűk körtől eltekintve) valószínű ismeretlen, azért kellene mielőbb felkérni - lehet a mozgalom vezetésére is, de legalább miniszterelnök jelöltnek.

különben, ha bajnai marad, ill. őt választják erre, akkor előfordulhat, hogy holmi skrupulusok miatt nem lesz meg a kellő támogatás.

egy példa. vegyük az (általam amúgy nem kedvelt) lmp színtársulat esetét. ha nem bajnai állna az együtt2014 élén, akkor nem követeltek volna elszámolást a múlttal. akkor a tárgyalásra és az együttműködésre valószínű nagyobb hajlandóságot mutatnának.
van abban vmi, amit vhol írtak, hogy az lmp úgy nem akar együttműködni bajnaival, ahogy bajnai nem akar gyurcsánnyal.
(itt nem az lmp a lényeg, adott esetben az lmp nélkül is célt lehet érni, csak egy létező álláspontot jelenít meg.)

úgy tűnik konkrét személyek állnak a széleskörű együttműködés útjában. akadályozzák a rezsim felszámolását, csökkentik az esélyét.
bár pl. gyurcsány egyházakat illető kritikájával nagyjából egyetértek, mégis szerintem az lenne a jó, ha visszavonulna a politikából, és nem csimpaszkodna másokba. és ha bajnai egy kicsit hátrébb lépne (és nem lebegtetné a jelöltségét), máris növekednének az esélyek.
tehát bajnaitól nem csak a fidesz félhet, mert félő, hogy a vezetésével esetleg nem jön össze az orbán-kormány leváltása, és egyesek félhetnek attól is, hogy ha összejön, akkor bajnaival a megelégelt mszp-féle kormányzás jön vissza. ezen az utóbbi félelmen alapult ez a plakát is.

Környezettudatos 2012.11.23. 16:50:11

@félázsiai 2llkedő: Nem is csak és kizárólag a 2006-os eseményekről volt szó.

Mindkettő alkalmazza.

2llkedő 2012.11.23. 19:04:19

@Hunor Levente: "akkor bajnaival a megelégelt mszp-féle kormányzás jön vissza."

Melyik mszp kormányzásra gondolsz? Megyó, Fletó, vagy Bajnai?

2llkedő 2012.11.23. 19:06:57

@Hunor Levente: Te is sorban kizársz egyiket ezért, a másikat azért. Ezért nem lesz jelölt, aki mindenkinek jó. Nem azt kell nézni, hogy miért nem, hanem azt, hogy miért igen, és ha igen, akkor hogyan tovább. Bajnai is azért jelent meg, mert senki más nem lépett Orbán ellen. Ha ekkora a tolongás, akkor hogyan akarod leváltani Piktort?

isssti 2012.11.23. 19:41:41

@félázsiai 2llkedő: Klassz lehet süketnek lenni, irigyellek érte..

Pop40 2012.11.24. 04:06:06

@Fideszman:

jól tolod, nem mondom:)
úgy nézem, nem mindenkinek esett le, de bármiben lefogadom, hogy te pont annyira vagy fideszes, mint mondjuk én (0)

"Láttam olyan lovasrendőrt aki ló nélkül futott be a tömegbe." ez egy gyöngyszem :))

sok hülye trollt láttam már itt, aki komolyan gondolta a baromságait, volt egy pár, aki csak parodizált, de ebben eddig a te szöveged a legjobb:) abba ne hagyd!

2llkedő 2012.11.24. 07:21:38

@isssti: No, akkó felteszem ismételten a kérdést amire várom a választ:

""Az én környezetemben mindenki jobban FÉLT Gyurcsány és Bajnai alatt.." -hidd el, ezzel más is így volt!"

Mi volt a félelem oka?

És valami konkrétumot, ha lehet, mert a mellébeszélésed unalmas.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.11.24. 08:14:56

@Önnek megyünk: Nem, csak az amivel engem "vádolsz" tipikus jobboldali mocskostempó. Mondjuk ezt csinálják a főnökeid is. Mindig azzal vádolják ellenzékből a mindenkori kormányt, amit ők sokkal durvábban csinálnak. Jó tanítvány vagy, gyorsan fölözd le a hasznot, mert lehet, hogy 2014 után fingot kell szagolnod.

fidesz = házmesterek pártja 2012.11.24. 10:46:59

@Önnek megyünk: emlékeztetnélek a "rosszabbul élünk, mint négy éve" plakátra! Olyan mocskot, amit a fidesz megenged magának hosszú évek óta, az ú.n. baloldaltól sohasem láthattál!

isssti 2012.11.24. 18:13:24

Muszáj nekünk beszélgetni?
Nem! Naugye!
Kérdezd meg anyukád, vagy valaki mást, aki nem aludta át azt az időszakot..
Vagy lehet, hogy akkor még kiskorú voltál?
Örülj neki.
Szóval: valaki elmeséli, engem békénhagyni -dankesőn, de tényleg..

2012.12.03. 14:46:36

@félázsiai 2llkedő: Demagóg duma! Ebben az országban az emberek már 1989 óta szarabbul élnek. És évről évre rosszabb a helyzet.

2012.12.03. 14:52:20

@Hunor Levente: Magyarországon nem rezsim van hanem egy törvényesen megválasztott kormány, amit az emberek ha eljön az ideje leválthatnak választás útján. Ne csináljunk már úgy, mintha ez nem így volna. Ha rezsim, akkor az 1989-ben vagy még előtte elkezdődött és nem Bajnai lesz az, aki majd ezt megváltoztatja. Amúgy a választáson meg semmi nem múlik, mert nem fog semmi sem változni, ha így lenne akkor már rég betiltották volna a választás intézményét. A baloldal pártjai - fidesz-kdnp, lmp, szdsz, mszp, dk és a többi csűrhe - soha nem fogja szolgálni ennek az országnak az érdekét. Mindig a lenyúlás és a népnyúzás az ait támogatni fognak. Én azon fogok csodálkozni, ha a fideszes és néhány mszpés agymosott droidon kívül bárki is el fog menni szavazni ebbe az országba.

2012.12.03. 14:57:01

@Hunor Levente: az is nagyon tetszik, amikor itt a sok millás troll eljátssza, hogy mekkorra nagy elnyomás van ma Magyarországon, micsoda műellenálás folyik, a milla az első aki szembe szállt orbánal - én meg az első vagyok, aki szembe szálltam a libajnai (vagy libás gordi) rezsimmel, tényleg annyira, de annyira aranyos és mégis a tegnapi nap ők tüntettek együtt a zsidesz bocsánat fidesszel, a magyarság ellen és nem a Jobbik.

fidesz = házmesterek pártja 2012.12.03. 15:02:01

@ariskerase: édesem! Egy demokratikusan megválasztott és demokratikusan működő kormány nem csinál olyasmit, amit a fidesz a kormányra kerülése óta. Ez egy diktatúra.
Sorolhatnám az indokokat, de egy magadfajta agymosott úgysem érti meg.
süti beállítások módosítása