HTML

Ketrecharc

Ki mit tesz, hogy életben maradjon a hírversenyben? Tudósítás a Ketrecharcról.

Utolsó kommentek

Deutsch: Szégyeld magad, Sváby! Újabb fejezet a fideszes képviselő életében

2011.04.04. 09:26 ketrecharc Címkék: bulvár toplista sváby sváby andrás deutsch tamás

Bulvárzaftos bejegyzést jelentetett meg a hétvégén Deutsch Tamás. Egyik kommentelőnk szerint már így is sokat foglalkoztunk az EP-képviselővel, de úgy gondoljuk, tudósítanunk kell Deutsch digitális életének újabb fejezetéről - leginkább arra tekintettel,  hogy a Hírkereső, Hírlista stb. minden kattintásalapú toplistáján látszódik: a bulvártémák kétszeres, háromszoros népszerűségnek örvendenek a politikaiakhoz képest.

@dajcstomi

Nem Stohl Andrásról, nem az elsőfokú ítéletről szeretnék írni.
"Ha bekerül (a börtönbe), összeomlik az élete" – mondta aggódva Sváby András.
Te András, szerinted mi történt a balesetben megsérültek életével?
Mit gondolnál annak a családnak az életéről, amelyiknek valamelyik tagja mondjuk meghal a Stohl által okozott balesetben? Mert gondolom abban nincs vita köztünk, hogy nem a vétkes sofőrön múlt, hogy nem lett halálos áldozata a balesetnek.
Es mi történt volna a Te életeddel, ha azon a hajnalon - belegondolni is borzalom - "Buci", a sors kifürkészhetetlen kegyetlenségével, valamelyik gyermekedet öli meg abban a balesetben?
Minden Tőled telhető módon segitenéd anyagilag és lelkileg Ancsikát?
Krokodil könnyeket hullajtanál Stohl életének esetleges összeomlása miatt?
Állnál a gyermeked sírjánál és "Buci" életén aggódnál?
András, ez a szöveg, amit napok óta nyomsz, nagyon nem szép.
Egy szavad sincs az áldozatokról, és a nyilvánosság előtti megszólalás(od) lehetőségével visszaélve mentegeted a bűnöst.
Szégyeld magad!
Ha segíteni akarsz a nagyon nagy hibát elkövető barátodnak, a családjának tedd csendben. Úgy emberi, úgy őszinte. Ne fényezd a jóságod a sajtóban.
Ha nyomást akarsz gyakorolni a másodfokú bíróságra, tedd nyíltan, becsülettel, ne sunyi módon, hátulról mellbe.

Az 1439 karakteres mű forrása szintén a brüsszeli képviselő, az általa is kedvelt yamm.hu oldalon jelentette meg (Deutsch Tamás web2-es fejlődéséről, kedvenc oldalairól, és népszerűségének alakulásáról lásd lenti összeállításunkat!). A bulvárelemekben bővölködő poszt be is váltotta a hozzá vagy fűzött vagy nem fűzött reményeket, mindenesetre a kb 40 twitteres reagáló között maga Sváby is visszaüzent:

Kedves Tamás, egyet kérek tőled: gyermekeim halálhírével ne példálózz soha többet. Üdv. András

Micsoda, Sváby is fent van a Twitteren? Igen, 542 napja regisztrált, 46-an követik és eddig összesen 1 posztot írt. A fentit. Szégyeld magad! - inti tehát a fideszes EP-képviselő a tévést - eddig voltak, akik Kiszel Tündét látták benne, de úgy tűnik, Deutsch ezentúl egyfajta Havas Henrikként kommentálja majd hazánk történéseit.

Hogy Olvasóink még a lenti szösszenetet is el tudják olvasni, csupán Szerkesztőségünk kedvenc mondatát emelnénk még ki a fentikből: "Ne fényezd a jóságod a sajtóban".

dajcstomi digitális élete és munkássága

Nézzük tehát, mit tett a webes életben a mai napig Deutsch Tamás. Mivel blogunk arról szól, mit tesznek a médiaszereplők a Ketrecharcban való életben maradásra, ebből a  szempontból készítettük az összeállítást.

  1. Március 7: Deutsch Tamás képviselő saját névnapján regisztrál a Twitterre, majd posztolja első üzenetét: "Nevnapomra azzal leptem meg magam, hogy twittelek."
  2. Március 10: Deutsch Tomi regisztrál a blog.hu oldalon. Közben a Twitteren azzal újít, hogy az ékezetes betűkjet is elkezdi használni (Vajon mikor vette iPad-jét?)
  3. Március 7~15: Kommersz Twitter-üzenetek követik egymást nőnapról, Strassbourgról, a Király beszéde című filmről. Ugyanakkor már érződik a robbanás előszele, Szanyi Tibort kisbetűvel írja, a Népszabadságot rugdossa
  4. Március 17: Fordulópont. Deutsch Tamás észreveszi, a Subba blog unalmasnak tartja twittjeit, majd az angol shit-nek megfelelő Lószar szóval kezdetét veszi az ámokfutás.
  5. És nincs megállás: leiratik a híressé vált, "Úgy látszik,a legjobb Fideszes barátaim körében is tombol a járványos meghülyülés" mondat, előtte pedig:

Egy jóérzésű,tisztességes ember azt gondolja Gyurcsány mai facebook bejegyzése kapcsán,hogy egyszer és mindenkorra elmehet a picsába. - Március 18

  1. Március 28. Deutsch tombolni kezdett: Még a fideszes barátait is lehülyézte - címmel dobja a témát az országos médiába a stop.hu, majd egymást követik az utánközlések, újabb-újabb twitteket idézgetve. Deutsch Kolláth Györgyről, Gyurcsányról újabb meglátásokat tesz közzé.
  2. Március 30. Egyik twittjéből kiderül, a Yamm.hu oldalt használja twitterezésre
  3. Április 1. @dajcstomi bloggerként való megjelenését pedzegeti, ám már ekkor is körülbelül 20 bloghoz szólt hozzá
  4. Április 3. Megírja első hosszabb lélegzetű bejegyzését, ami "Nem Stohl Andrásról" címmel kerül be a twitter-történelembe. A művet hétfő reggelig 30-an retwittelik saját Twitter oldalukon.

FRISSÍTÉS: Deutsch káromkodását idézi a Economist blogja

 

  1. Frissítés: Nem is kellett sokáig várni a tizedik fejezetre. "A magyarok a hétköznapi életben használt köszönések és udvariassági formulák - mint például a Jó napot kívánok!, a Viszontlátásra vagy a Jó étvágyat kívánok - alapján elsőre nagyon kedves embereknek tűnnek az idegennek" - írja az Economist egyik kelet-európai országokkal foglalkozó blogjának friss, "Tamás tweetjei" című bejegyzése. Az origo közlése szerint "Ugyanakkor - jegyzi meg a szerző - a magyaroknak nemcsak udvarias, de trágár szavakban is gazdag a szókincsük". "Alig gazdagabb, mint Deutsch Tamásé, a kormányzó párt EP-képviselő szókincse" - írják. A blog magyarul idézi Deutsch Gyurcsány Ferencről március 21-én írt Twitter-üzenetét, és a fordítást is közlik. Az [origo] nem írja, de az eredeti blogbejegyzés itt található.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketrecharc.blog.hu/api/trackback/id/tr322798018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Újpesti65 2011.04.08. 20:45:06

Na ez ismét jó téma. Egyet értek az apával aki arra hívja fel a figyelmét egy másik apának, hogy csak a véletlenen múlt hogy nem valaki gyereke került a "színész" autója elé. Lehetett volna az övé az enyém vagy bárkié. Aki autóba ül olyan állapotban mint a "művész úr" annak nincs mentsége. Végre, hogy valaki megkapja a "méltó" büntetését.

ketrecharc 2011.04.09. 17:54:17

@Újpesti65 Még ne hamarkodjuk el, új ügyvédje szerint felfüggesztett is lehet a jogerős ítélet
süti beállítások módosítása