HTML

Ketrecharc

Ki mit tesz, hogy életben maradjon a hírversenyben? Tudósítás a Ketrecharcról.

Utolsó kommentek

Alföldi-botrány: Na de kire gondolt a riporternő?

2011.05.25. 10:10 ketrecharc Címkék: színház alföldi róbert nemzeti színház nemzeti 1 híradó

Tudjuk, a 2011-2012-es évadot beharangozó sajtótájékoztatón robbant ki a napokban is tartó botrány: Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója azt mondta egy riporternőnek: "Önnek pedig kívánok ilyen orális szexet, innentől kezdve egész életében". A direktornak csütörtökön van jelenése Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternél.

Az esetet a "Nemzeti 1-esnek" nevezett YouTube-híradó robbantotta ki, a sajtótájékoztatón riporterük, bizonyos S. Szilvia érdeklődött arról, hogy nem gondolja-e Alföldi, hogy le kellene mondania, miután - figyelem! - "Nagy úr írói műveit ilyen provokatív és megosztó módon vitte színpadra".

A - comment:com blog által már bevizsgált és nem ismertetett okokból továbbra is kísérletinek nevezett - híradó munkatársának kérdésére Alföldi is visszakérdezett. Nem véletlenül: talán elkerülte valami a figyelmünket, de többszöri nekifutásra sem találtunk olyan előadást a színház bemutatói között, ami bizonyos "Nagy úr" írói terméke lenne.

Parti Nagy Lajos - laci.blog.hu/Wikipedia

De nem adtuk fel: megpróbáltuk beazonosítani, ki lehetett a szóban forgó személy, mégha kissé távoli is a kapcsolat a kérdésben szereplő név és a valódi személy között.

Találtunk két Parti Nagy Lajos-darabot: az egyiket a Gobbi Hilda Színpadon játsszák, címe: Molière: Tartuffe.

Ez a verzió tehát szépséghibás, még akkor is, ha nem vesszük számításba azt a tényt, Parti Nagy Lajost mindig Parti Nagyként emlegetik. Molière, a francia drámaíró művét nem nevezhetjük Nagy úr írói termékének.

A vendégjátékok között van a másik lehetséges nyertes: szintén Parti Nagy Lajos műve (a Nagyok sora egyébként vele véget is ér), A hét asszonya /SzépRóza-monológok/ című. Itt szintén csalódnunk kellett: a rendezőn, a producereken, a produkciós asszisztensen, a fény-jelmez-díszlet felelősökön kívül egyetlen személy vesz részt a produkcióban: a főszereplő, Csákányi Eszter. Hihetetlen lenne, ha az egyszemélyes monológ-darabot provokatív és megosztó színben látná a Nemzeti-1 híradó. Ezen kívül nehezen elképzelhető, hogy a magyar író művét Magyarországon valaki "provokatív és megosztó" módon mutatja be, úgy, hogy a szóban forgó híradót zavarja a megoldás, de az írót nem.

Nemzeti Színház - Új bemutatók

Madách Imre: Az ember tragédiája
Esterházy Péter: Én vagyok a Te
Kovács Márton - Mohácsi István - Mohácsi János: Egyszer élünk avagy a tenger azontúl tűnik semmiségbe
Csehov: Három nővér
Fejes Endre - Presser Gábor: Jó estét nyár, jó estét szerelem
Térey János: Jeremiás avagy Isten hidege
Heiner Müller: Kvartett
Závada Pál: Magyar ünnep

Zárójel: legutóbbi, május 24-i adásában az N1 Híradó tovább üti a vasat: "Hazudott Réthelyi Miklós a Parlamentben, amikor azt mondta, május 23-ára berendelte Alföldi Róbertet az irodájába."

A hét asszonya - Nemzeti Színház

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://ketrecharc.blog.hu/api/trackback/id/tr122930814

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az igazi római szín 2011.05.26. 16:14:15

Bemutatnék két videót. Mindkettőn egy római orgia művészi feldolgozása látható, össze lehet hasonlítani őket. Az elsőt bárki megnézheti 14 év felett, az utóbbi megtekintése viszont erősen zavarba hozhatja mind a kiskorúakat, mind a velük azonos szellem...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Müller őrmester 2011.05.28. 11:59:10

Az a kérdés, hogy hogyan gondolta az orális szexet az újságírónőnek. Ha azt kívánta, hogy a nő orálozzon egyfolytában élete végéig, hát az nem jó. De ha arra gondolt, hogy a nőt orálozzák egyfolytában, élete végéig, kis agyammal arra gondolok, hogy az egy nagyon jóindulatú kívánság.
süti beállítások módosítása